BLOG DEDICADO A JAIME MARTORELL MIR




viernes, 21 de mayo de 2010

CUÁNTOS RECUERDOS...

Y el circo no ha hecho más que comenzar...

Demà, dissabte 22 de maig, està previst que el col·lectiu d’extrema dreta “Skinheads Palma” celebri un concert amb grups musicals d’ideologia nazi al Foro de Mallorca, a Lloseta, segons ha denunciat el col·lectiu Antifeixistes de Mallorca. El mateix col·lectiu ja va intentar l’any passat portar a terme un concert, que finalment va ser suspès gràcies a la pressió ciutadana.
El jovent independentista rebutjam aquest acte d’exaltació dels postulats feixistes i xenòfobs i exigim a les autoritats que prenguin les mesures pertinents per evitar-ho.
Esperança Mateu, Portaveu de les JERC, ha manifestat que “és indignant que un concert d’aquest tipus es pugui fer en ple segle XXI a una terra que ha patit sobradament els horrors del feixisme. Que grupuscles que fomenten l’odi i la violència puguin organitzar actes sense cap impediment legal denota que a la democràcia espanyola quelcom no funciona. No és admissible que a un Estat que es reclama democràtic, es tanquin mitjans de comunicació i s’il·legalitzin formacions polítiques per ser independentistes i no s’actuï contra organitzacions que aplaudeixen un dels majors genocidis de la història de la humanitat ”.
Finalment, Mateu ha dit que “les JERC sempre estarem al costat dels qui defensen la convivència i la igualtat, i enfront els qui volen trencar la societat. Mallorca i els Països Catalans sempre hem estat una terra d’acollida, on els únics que no hi tenen cabuda són precisament els qui no respecten els valors democràtics que ens són inherents com a poble”.

Des de Joves d'EU ens sumam a la denúncia del grup Antifeixistes de Mallorca davant la celebració de un concert d’ideologia nazi que es celebrarà aquest dissabte 22 de maig a Mallorca. Segons hem pogut saber, es durà a terme al Foro de Mallorca, a la carretera Palma-Inca, a l’alçada de Lloseta. Els organitzadors es fan dir Skinheads Palma i ja van promoure un concert l’estiu de 2009 a un local de Calvià. Aquest fou finalment suspès gràcies a la pressió ciutadana.
L’acte està organitzat pel col·lectiu “Skinheads Palma”, d’ideologia ultradretana i lligats als “Supporters Mallorca”, els hooligans del RCD Mallorca. Aquest grup ha estat relacionat amb l’atemptat amb explosius patit pel sindicat CGT al 2007. També està demostrada la relació d’aquest grup amb Democracia Nacional, un grup estatal d’ultradreta.
Consideram que si en aquest país es poden il·legalitzar partits polítics per no condemnar la violència, els poders públics haurien de fer el possible per evitar manifestacions xenòfobes, que més enllà de les conseqüències físiques, són tota una manifestació de violència estructural.
Exigim que la Delegació del govern i el Sr. Ramon Socias impedeixin aquesta “festa” que pot acabar amb altercats i a on s'enaltiran postures totalitàries bassades en l'odi i en la discriminació com el nazisme o el feixisme.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Free Beer Cursors at www.totallyfreecursors.com