BLOG DEDICADO A JAIME MARTORELL MIR
miércoles, 9 de marzo de 2011

¡HARRY, LA QUE HAS LIADO!


Hinchas radicales del Real Mallroca sustraen y queman la pancarta de la Grada Jove
La Grada Jove del Real Mallorca ha sufrido estas últimas horas un ataque de vandalismo por parte de un reducido grupo de supuestos seguidores del equipo isleño. Las fotografías, reproducidas en la parte superior de esta página y que también circulan por la red, muestran como varios jóvenes exhiben la pancarta sustraída a la conclusión del partido disputado entre el Mallorca y el Valencia y posteriormente le prenden fuego.
Este hecho ha sido puesto en conocimiento del club, que ha abierto una investigación con el fin de localizar a los vándalos y tomar las medidas oportunas. La Policía Nacional también tiene conocimiento de los sucesos y ya trabaja con este material y otro que ha adquirido para conocer los autores materiales de los hechos y actuar contra ellos.
Desde la Federació de Peñas del club se pide calma y tranquilidad a fin de evitar enfrentamientos que no conducen a nada y evitar acusar a unos y otros de los hechos cometidos.
En este sentido, el presidente de la Penya Supporters, Xavi Abril, negaba ayer con rotundidad a esta redacción que los individuos que han promovido este acto vandálico formen parte de su grupo y que se trata supuestamente de un reducto de hinchas que recientemente acude al estadio cuando el Mallorca juega como local y se sitúa en la misma zona que los Supporters. Abril condenó ayer este hecho y manifestó con rotundidad que «los que han hecho esto no son de la Peña Supporters». Rafel Martorell, presidente de la Federació de Peñes, explicó respecto a este lamentable hecho que la situación «está controlada». Una de las fotografías muestra la pancarta de la grada jove situada al revés y sobre ella otra de pequeña en la que se puede leer 'Potters Boys', supuestamente los autores de los hechos materiales.
El club sospecha que puedan tratarse de hinchas que fueron sancionados en su día con no poder entrar en los recintos donde se desarrollan espectáculos deportivos y que ahora han finalizado sus condenas. Las fuerzas de seguridad han iniciado también las pesquisas oportunas para identificar a los autores de estos hechos con el objetivo de evitar que vuelvan a suceder y que puedan terminar en problemas mayores.

También opina Pep Verger, gran amigo de Mr Potato, según el cual todo está arreglado... entre Xavier Abril y Jaume Colombàs. Pero al díscolo Harry no se le nombra para nada...

Tots junts (II)
La desunió, la fragmentació, la disgregació és, per exemple, un dels mals endèmics de l'esquerra radical des de fa anys. I de l'independentisme. Record ara que ja fa uns anys coexistien el Partit Comunista d'Espanya, el Partit Comunista dels Pobles d'Espanya, el Partit Comunista Obrer Espanyol, la Lliga Comunista Revolucionària, l'Organització Revolucionària de Treballadors... Però anem al futbol, que és del que us volia parlar. Idò dissabte es va produir un conflicte entre els integrants de la Grada Jove i un reduït grup dels Supporters. Ja us vaig explicar que, fins i tot, els integrants de la Grada Jove abandonaren la seva ubicació habitual.
Avui, en tot cas, voldria deixar constància que el conflicte ha quedat ja resolt. Xavier Abril i Jaume Colombàs, responsables dels Supporters i la Grada Jove, sembla que tenen clar que el més important és el Reial Mallorca. Fugir de problemes innecessaris i dels més radicals uneix Abril i Colombàs. Ahir, de moment, vaig parlar amb el responsable dels Supporters, que em va fer saber que havia expulsat del grup que encapçala sis o set elements conflictius. Es tracta, precisament, dels que estaven enemistats amb Colombàs i que en alguna oportunitat havien creat problemes d'ordre. Ben fet! No estaria de més que ara regnàs també la unió amb la Federació de Penyes.

Ja n’hi ha prou
Un reduït grup d’ultres anomenats PotterBoys allunya els aficionats al futbol de la grada jove amb els seus mètodes i càntics feixistes. El club està estudiant els fets i prepara les actuacions oportunes
Ja n'hi ha prou! Dissabte, després de la derrota contra el València, succeïren un fets que han posat fi a la paciència del Reial Mallorca respecte d'una reduïda colla d'ultres anomenada PotterBoys. Aquest grupuscle d'estètica feixista, que s'ubica al fons nord de l'Iberostar Estadi, va robar la pancarta de la Grada Jove i li va calar foc, tal com en bravejaren al seu blog. Aquesta és la gota que ha fet vessar un tassó que durant la temporada s'ha anat omplint amb coaccions, càntics feixistes i insults racistes, fins i tot dirigits als mateixos seguidors de l'equip. El club ja havia rebut queixes de diversos socis sobre el comportament d'aquest minúscul grup, que embruta el nom de la institució i allunya els aficionats al futbol de la Grada Jove, tal com va reconèixer Jordi Morey, el responsable de l'àrea social del Reial Mallorca.
"El Mallorca considera inadmissibles aquests fets i prendrà cartes en l'assumpte. A la graderia del fons nord, la gent s'ha de poder comportar amb total llibertat i el que no pot ser és que aquests individus suposin un fre per al creixement de la Grada Jove. La Grada Jove ha de créixer, però dins els paràmetres de la llibertat d'expressió", declarà Morey, que avançà que ja tenen identificats els autors i que es conversa amb la Policia i amb el servei de seguretat del club mateix per determinar quines accions s'emprenen. "Sabem qui són i quants són i ens estam coordinant amb la Policia i el servei de seguretat per determinar les mesures oportunes. Volem uns arguments vàlids que justifiquin al cent per cent la nostra decisió. És un tema delicat i hem d'anar amb cura", afegí.
Rivalitats personals
El motiu que provocà la crema de la pancarta esmentada no és del tot clar. Tant el responsable de la Grada Jove, Jaume Colombàs, com el dels Supporters, Xavi Abril, no s'hi varen voler pronunciar. Tot i això, alguns testimonis presents dissabte al fons nord de l'Iberostar apunten cap a rivalitats personals entre els membres dels PottersBoys i diferents seguidors de la Grada Jove. I és que els PotterBoys bravejaren de la seva actuació al blog propi. En aquest, on inclogueren les fotografies que reproduïm, expliquen la crema com "El fin de la discordia... Como iba a pasar tarde o temprano, después de todo el rollo que ha traído, la Grada Jove ha desaparecido... ¿SM?? ¿Quién sabe? Pero algo nos queda claro: GC y PBV SIEMPRE UNIDOS, SEAMOS LOS QUE SEAMOS!!!".
De futbol en parlen poc, a la seva plana, en la qual també expliquen diferents desplaçaments i els orígens d'un grup que, de moment, forma part dels Supporters. El que sí que hi expliquen és l'origen dels PottersBoys.
El nom, que és el mateix amb el qual es coneix els seguidors de l'Stoke City anglès, es deu a dos dels membres fundadors, que són germans. Quan començaren a anar a Son Moix a animar el Mallorca, tots dos portaven ulleres i el fenonem Harry Potter havia esclatat. Això n'explica la denominació. Esperem que, com el mag de les ulleres, el club els faci desaparèixer.

Evidentemente, Mr Potato y servidor tenemos pensado abordar este nuevo episodio de rencillas en la grada como se merece. Nos encanta esta carnaza. Pero antes de nada, ¿por qué a los de Stoke City les dicen los "potters"? La respuesta aquí.

2 comentarios:

Free Beer Cursors at www.totallyfreecursors.com